Van onder de radar 2024

Hoe omschrijf je een project dat als thema “fotografie” heeft ? Het is zo veelomvattend dat we pagina’s zouden kunnen vullen met alleen al deze inleiding. Beelden willen het hele verhaal vertellen, willen tonen waar woorden soms tekort schieten . Als je wil begrijpen wie we zijn, hoe we denken, waar we als maatschappij naartoe evolueren dan is het belangrijk om te kijken naar de beelden om ons heen.

Niet alleen de beelden van nu doen er toe. Ook deze uit het verleden spreken ons toe en bevatten belangrijke lessen voor onze toekomst. Wie kan de foto’s vergeten van de vallende Twin Towers op 9/11 . Of de blinde haat die sprak uit de donkere foto’s van de boekverbrandingen in Berlijn in de Dertiger jaren.

De vraag die we ons met dit project willen stellen is echter hoe beelden ons kunnen verbinden. Maar veel meer vragen werpen zich op. Wat is de diepere betekenis van de beelden die we zien ? Zijn de beelden die we zien wel waar ? Wat kunnen we er echt van leren ?

Met al deze vragen en gevoeligheden gaan we aan de slag in het project van dit jaar. We vroegen aan een aantal kunstenaars om een werk te maken dat geïnspireerd is door beelden. Het resultaat daarvan zullen jullie met eigen ogen kunnen aanschouwen op de kunstroute die door onze stad zal lopen.

Maar we gaan ons niet beperken tot deze route. Een breed spectrum van activiteiten, optredens en tentoonstellingen zal plaatsvinden tussen 30 april en 1 juni.

Graag nodigen we jullie om dit alles samen met ons te beleven. In onze digitale brochure vind je alle info.

“Het oog moet leren luisteren voordat het kijkt.”

“Een goede foto is weten waar je moet staan.”

AARSCHOT ANDERS BEKEKEN

Gewapend met een fototoestel of een smartphone gaan aarschottenaren op pad. Op afgesproken plaatsen maken ze foto’s van wat er rondom hen gebeurd, op die speciale plaats. Zo krijg je een mooie reportage hoe verschillende mensen dezelfde plaats ervaren.

MUZIKALE AVOND

Melodieuze softpop brengt de groep AND THEN CAME FALL. Tijdens hun optreden worden er foto’s getoond van verschillende mensen waarvan zij vinden dat ze bij de liederen passen.

KINDERBOEKENWANDELING

Wil je graag weten waarom het spookt in huis? Of waarom is knuffelbunny verdwenen? Rep je dan naar de cafetaria van cc het Gasthuis, Aarschot. Als je daar een rugzakje vraagt
over de spoken of Knuffelbunny, kan je meteen aan de slag. Lees goed de opdrachten en maak samen een gezellige wandeling door de stad. Onderweg doe je samen grappige en creatieve opdrachten. Misschien ontdek je een verhalenverteller of de detective in jezelf.

Openingsuren cc het Gasthuis:
Dinsdag t.e.m. vrijdag: 16u00-23u00
Zaterdag en zondag: 14u00-18u00
Tijdens de schoolvakanties: dinsdag t.e.m. vrijdag van 13u00-18u00

AVOND VAN HET WOORD

Kom genieten met vrienden en familie van een avondje met een lach, een traan, een grinnik en een zucht, gebracht door lokale woordpoëten